COBOLHeeft u COBOL applicaties in gebruik maar neemt de kennis rond onderhoud op deze software af? COSS Solutions verzorgt COBOL trainingen voor uw IT staf.  

De training is bedoeld voor software ontwikkelaars die bekend zijn met Microsoft en/of Linux omgevingen maar geen of weinig kennis hebben van de programmeertaal COBOL of uw mainframe.

In plaats van het aantrekken van vaak kostbare, externe, krachten of gespecialiseerde COBOL ontwikkelaars kunt u uw huidige staf bijscholen zodat zij in staat zijn onderhoud op uw COBOL applicaties te verrichten.

Het mes snijdt hierbij aan twee kanten, de continuïteit van uw applicaties is gewaarborgd en doordat de betrokken ontwikkelaars een breder kennisniveau hebben dan mainframe en COBOL alleen, wordt het pad naar integratie van uw COBOL applicaties met uw .NET en Linux omgevingen ontsloten.

Voor de motivatie  van uw staf maken we gebruik van een moderne COBOL omgeving in Visual Studio waarbij VSAM en ESQL centraal staan. Mainframe begrippen als JCL worden in het traject uitgebreid behandeld.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op, wij verzorgen de training naar wens geheel op maat!